Меню

Тайни за популяризиране на строителни компании в ИнтернетНа пръв поглед може да изглежда, че изобщо няма особености в популяризирането на сектора на строителните услуги, но нека вземем всичко по ред.

В строителния бизнес:

1. Има голяма конкуренция, така че оптимизацията ще изисква много пари и усилия;

2. Дълъг цикъл на транзакциите - от опознаването на компанията до вземането на решение, може да отнеме няколко месеца. Необходимо е време да работите с потенциални клиенти, да ги харчите през сайта за продажби и да продавате вашата услуга.

3) трябва да се вземе предвид сезонността

Клиент от строителния бизнес, или по-скоро строителни, монтажни и довършителни работи, се обърна към мен за оптимизация. Работи само в един малък регион на България. Всички поръчки бяха от уста на уста.

Как да започнете да популяризирате строителна компания?

Строителните компании се опитват да се придвижват през социалните мрежи, публикуват публикации и видеозаписи за дейността си и нямат поръчки. И това не е изненадващо, защото хората идват в социалните мрежи, не за да купуват, поръчват и още повече да украсяват къща или апартамент.

Разбира се, можете да използвате SMM и насочване, но те ще работят за разпознаване, формират вашата марка. Ако човек редовно ви вижда в социалните мрежи, тогава, когато се нуждае от услуги за редактиране, той със сигурност ще си спомни за вас на несъзнателно ниво и ще отиде да напише търсене в Google. Тук е необходима контекстна реклама, особено ако сайтът не е оптимизиран за SEO, както беше в нашия случай.

В действителност рекламата чрез социални мрежи, по-специално целенасочена реклама, най-често е по-скъпа от контекстната реклама. На пръв поглед изглежда, че това не е така. Но ако погледнете потенциалните клиенти, които идват от социалните мрежи и изчислят всички показатели, се оказва, че има много хора, които просто са любопитни и не са готови да купуват.

Що се отнася до органичното (SEO), то работи дълго и ефективно и се смята от мнозина за безплатно. Но това не е така. И ето защо: ще отнеме поне 5-6 месеца, за да заработи, както и бюджет за оптимизация на уебсайтове и статии, пригодени за SEO-текстове. И все пак никоя агенция не може да гарантира, че сайтът ще бъде на първата страница.

Провеждане на компетентен маркетингов анализ

1. Анализ на целевата аудитория.

Кой, как, къде, кога, поръчки, техните страхове, проблеми, желания и мечти, какво може да ги подтикне да купуват и какво може да ги спре. Всички данни ще са необходими на етапа на създаване на контекстна и целенасочена реклама. Добре е, ако имате данни за целевата аудитория в Google Analytics. Ако не, тогава проведете анкети в социалните мрежи, посетете форуми, попитайте тези, които вече са купили.

2. Анализ на конкурентите.

Несъмнено строителният бизнес е бизнес с голямо търсене и конкуренция, но клиентът бил 100% сигурен, че нямат конкуренти, но фактите, уви, потвърждават обратното. Проучете предложенията на конкурентите, техните силни и слаби страни.

3. Разработване на уникално предложение за продажба.

Без уникалност - без поръчки. Следователно, ако смятате, че сте единственият, тогава ще загубите тази война. Тук ще помогнат анкети на клиенти, които вече са поръчали услугата. Попитайте защо сте избрани. Не забравяйте да публикувате уникалното си предложение за продажба на сайта.

4. Струва си да се има предвид и сезонността.

Ако пускате реклами през зимата, както в моя случай, не чакайте поръчки в момента. Но си струва да стартирате, защото хората търсят, търсят опции и поръчват услугата в началото на пролетта. На сайта поканете посетителите да оставят заявка за изчисляване на строителните работи или да предложат калкулатор за изчисляване на работата, така че ще съберете база данни с контакти, а през пролетта можете да им направите специални оферти, отстъпки и да продадете вашите услуги.

Най-добрият вариант за стартиране на популяризация на строителна компания

Най-добрият вариант е да започнете с контекстна реклама.

Предимствата са, че работи веднага, вие сами избирате на кого да показвате рекламите си. Ако имам нужда от декорация на дома, ще отида на търсенето и ще избера от огромен брой предложения.

Поради високата конкуренция цената на кликване и първите оферти са високи. Ето защо, като начало, вземете заявките, които ще доведат най-заинтересованите посетители: довършване на къща с гъвкав камък, довършителни работи на къщата с гъвкав камък, довършване с гъвкав камък цена, довършване с гъвкав камък на фасадата, както и индивидуални стаи (баня, коридор, кухня); разработете отрицателни ключови думи, напишете подходящи реклами с най-ниска цена на кликване.

На екранната снимка е показана първата рекламна кампания в мрежата за търсене за заявки за реализация. Преобразуване - поръчайте обратно обаждане. Гъвкавото довършване на камъни е доста тясна област в малък регион на България(не София или Пловдив), така че са получени само 115 кликвания за 5 месеца, от които 22 клиенти, които са поръчали обаждане.  За малка посока това е отличен резултат:

След като съберете статистически данни, оптимизирайте кампанията, което ще намали цената на едно кликване и приложение. След това можете да разширите семантиката, да наблюдавате как се обработват нови ключови фрази, да свържете рекламата в мрежата Google. Не забравяйте да използвате ретаргетинг и ремаркетинг, съберете база данни за контакти, рецензии.

План стъпка по стъпка за стартиране на онлайн промоция за строителна компания

Това струва много пари и усилия за популяризиране на строителен бизнес. Но ако използвате поне една от описаните по-горе техники за промоция, можете да увеличите търсенето на вашите услуги.

Позволете ми да ви напомня, че оптималната стратегия за популяризиране на строителен бизнес в Интернет включва следните точки:

·         проучете конкурентите си;

·         разработване на USP;

·         направете добър уебсайт;

·         стартиране на контекстна реклама;

·         разширяване на семантиката;

·         свържете реклама в рекламни мрежи и ретаргетиране / ремаркетинг;

·         след това включете SEO и социалните медии.

Тази комбинация работи добре и дава отлични резултати.

Успех в развитието на вашия бизнес!

 източник: Viseo

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Tursi.info

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии