Меню

Изработка на брачни халкиБрачни халки - как се правят?

Една от най-важните стъпки преди сватбата е да се изберат брачни халки, с които младоженците да се венчаят. Обикновено доминираща в избора на халките е жената, а мъжът има задължението да ги плати. Модата при изработка на бижута еволюира непрекъснато, хората все искат нещо ново и различно, затова класиката отстъпва пред новите модели. Една тенденция завладява поръчките на брачни халки и бижута – фината изработка в няколко цвята.

 

Едноцветните, гладки златни халки вече не са интересни на младоженците. Те искат нещо различно и бижутерите им предлагат комбинации от жълто, розово и бяло злато или платина, оформени в оригинални плетки или украсени с цветя и орнаменти с различна символика.

 

За първи път такава комбинация за брачни халки се появява в колекциите от бижута на Картие и веднага печели голяма популярност. Сега трицветните халки се считат за символ на голямата любов, като белият метал олицетворява дружбата, жълтият – верността, а розовият – любовта.

 

Комбинацията от три цвята благородни метали позволява да се създават хиляди модели, един от друг по-красиви и впечатляващи. Халките естествено се гравират отвътре с имената на младоженците, а отвън често има вградени ситни скъпоценни камъни или друга украса.

 Халки от две части

Много модерни в последно време са брачни халки от две части, всяка от които е изработена от различен по цвят метал. Това на практика са два пръстена, които се съединяват, когато се сложат на пръста.

 

Този модел символизира съединяването на две съдби в едно цяло. Доста модерни сред младите, които са решили да свържат съдбата си в едно, са и брачни халки, които в горната си част имат релефни надписи, които преливат в гладка окръжност.

 

Най-предпочитаният надпис, естествено е “Love” или пък имената на младоженците – на едната халка името на жената, а на втората – на мъжа . Някои не се ограничават само с надписи на брачните халки, а искат и други бижута в подобен стил – колиета, гривни и други.

 

Бижута и брачни халки с диаманти се предлагат в специални, сватбени сетове. В стила на брачните халки се изработват обеци, колиета, гривни и други аксесоари, които младоженците да носят по време на брака си.

 Диамантите

Диамантите са класика, но много често се правят бижута и с други камъни, като се има предвид кои са най-подходящи за зодиите на младоженците, а също и каква символика за късмет и дълготрайност на брака носят.

 

За повечето хора бижутата са символ на престиж и те ценят най-вече чистотата на благородните метали и автентичността и каратите на диамантите и другите камъни, които ще украсяват техните брачни халки.

 

За тях красивите бижута трябва да са изработени от най-добра проба на металите, като не се замислят за цената. Няма за какво да го правят – покупката на ценни бижута е една инвестиция, която никога не губи своята стойност.

 Финални думи

Добре е да се насочите към добри, доказали се професионалисти, когато поръчате ръчно изработени брачни халки. 
На пазара се предлагат стотици модели такива, което означава, че можете да си изберете и халки, които вече са направени, например от бижутерски магазин.
Каквото и да изберете, пожелаваме щастлив семеен живот!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Tursi.info

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии