Меню

Професионални индукционни котлони за всеки бюджет

Индукционните котлони се предлагат отдавна, но едва сега, когато технологията се усъвършенства и цените падат, се наблюдава реален ръст на интереса към тях. Все по-често хората осъзнават, че индукционните котлони, като тези в Mixhoreca, са евтина, екологична и високопроизводителна алтернатива на газовите или електрически котлони. В продължение на години имаше стигма около индукционните котлони, които използват електромагнитно поле под стъклената повърхност, за да генерират топлина към тигана. Кулинарите смятаха, че имат по-малко контрол върху разпределението на топлината спрямо газовите котлони. Днес обаче това остава в миналото и всяка професионална кухня е снабдена поне с един висококачествен индукционен котлон. Не са малко заведенията и ресторантите, които се възползват от технологията. Нека да видим с какво са по-различни тези котлони от останалите и какво предлагат на професионалните готвачите.

Защо да използвате индукционни котлони?

Има много причини да помислите за преминаване към индукционни котлони. Те са по-екологични от газовите и електрическите котлони по няколко причини. На първо място при тях няма излишна топлина, защото цялата топлина се концентрира върху тенджерата, докато другите видове котлони загряват и въздуха около нея.

Много от индукционните котлони разполагат с интелигентна технология, която може да открие липсата на тиган или тенджера върху тях и да се изключат сами. Освен всичко друго са и по-енергийно ефективни.

Въпреки че първоначалната покупка може да е по-голяма спрямо покупката на газов котлон, спестените пари впоследствие оправдават изцяло инвестицията. Професионалните индукционни котлони са опростени за използване, елегантни и с модерен дизайн. Леки са на тегло и работят най-често на 230V. Освен това са и компактни на размери и можете лесно да ги позиционирате дори и ако кухнята ви вече е пълна с уреди.

Индукционните котлони са изключително безопасни и почти всички модели разполагат с електрическа защита от прегряване. Не можете да забравите, че газта е включена и не можете да изгорите ръцете си, тъй като плотът загрява само когато тиган е поставен отгоре. При керамичните котлони например цялата зона за готвене се нагрява, при индукцията - само тиганът или тенджерата се затоплят, което ги прави най-безопасният вариант за готвене.

Как се поддържат индукционните котлони?

Почистването им е невероятно лесно. Те се нуждаят от леко избърсване с мокра кърпа. От време на време трябва да се почистят с препарат за почистване на стъкло, но не е необходимо това да се случва след всяко готвене. Тоест това няма да затрудни допълнително ежедневието на вашите готвачи и поддръжката им е лесна и не носи допълнителни разходи.

Какво е устройството на един висококачествен индукционен котлон за професионална употреба?

Тези котлони разполагат със стъклен плот отгоре, който е подсилен и труден за надраскване. Освен това корпусът им е изграден от неръждаема стомана. Повечето модели са снабдени с LCD дисплей, благодарение на който се управляват настройките на котлона и степените му на работа. При индукционните котлони трябва да се използва посуда, която е специално предназначена за употреба с тях. Така че това може би е единственият недостатък, който този вид уреди притежават. Въпреки това обаче, добрата инвестиция ще ви се отблагодари дългосрочно, ако преминете на готвене с индукционни котлони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Tursi.info

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии