Меню

Как да изберем балсам за коса



Балсамът за коса е задължителен продукт след измиване. Необходимо е да се възстанови защитният слой, който е измит с шампоан. В допълнение, той е в състояние да проникне във вътрешната структура на косъма и да възстанови увредените зони на клетъчно ниво. Формулата му е обогатена с полезни вещества: витамини, растителни масла, протеинови комплекси, билкови екстракти, органични киселини.

Предлагаме да разберем как да изберем правилния балсам за коса, какви видове е той. От нашата статия можете да разберете кои продукти са в топ 10 на най-добрите продукти според отзивите на клиентите. Рейтингът е представен с подробен преглед, снимки и посочване на предимствата и недостатъците.

Как да изберем балсам за коса

Трябва да изберете балсам въз основа на състоянието на косата си. На всяка опаковка пише точно какви проблеми решава продукта. Важно е да се прецени към коя група принадлежи балсамът. Има общо 3 от тях:

·         Балсам балсам

Ускорява процеса на изсушаване на косата. Намалява ефекта на статичното електричество. Косата е по-лесна за разресване, по-малко наелектризирана и не причинява никакви проблеми при оформяне. Особено полезно е през зимата, когато шапките и сухият въздух провокират "наелектризиране" на косата. Сред качествата на грижата са овлажняване и регенериране на структурата на нишките. Недостатък - при честа употреба "утежнява" къдриците и ги изсушава, създавайки ефект на дълго немита коса.

·         Балсам-маска

Продукт с по-лека текстура. Прониква дълбоко в слоевете на косъма, като го подхранва и възстановява. В същото време нишките не стават по-тежки и не изглеждат застояли. Трябва да използвате маската правилно, като стриктно следвате инструкциите. Средното време на задържане трябва да бъде не повече от 10-15 минути. Има мнение, че маската трябва да се остави на косата по-дълго, тогава ефектът ще бъде по-добър. Но не е. Като оставите балсама твърде дълго, можете да получите мазен блясък и по-тежки къдрици.

·         Балсам-изплакване

Подобно на балсама, изплакването премахва наелектризираната коса. В допълнение, той възстановява необходимото ниво на pH, придавайки на къдриците лекота и свежест. Много подходящ за боядисана коса, тъй като запазва яркостта си за дълго време.

Също толкова важен фактор при избора е типът коса. Трябва да изберете балсам, като вземете предвид този параметър.

 

·         Суха коса

За тях е подходящ специален продукт с подхранващи масла. Най-ефективните масла за суха коса са: авокадо, масло от ший, жожоба, арган. Те имат възстановяващ ефект, подхранват косата, правят структурата й по-еластична, облекчават сухотата и накъсаните краища. Същите продукти са показани за коса, отслабена от къдрене и боядисване.

·         Боядисана коса

Върху продукта има специална маркировка за боядисана коса. С негова помощ продуктът няма да бъде объркан с други. Основната му разлика обаче е, че съдържа UV филтри. Те предпазват от избледняване и кичури от изсушаване. Същият продукт е подходящ и за естествени къдрици. Ако искате да предпазите естествения им цвят от избледняване, можете да закупите подобен балсам.

·         Дебел

При избора е препоръчително да се обърне внимание на състава и текстурата на продукта. Балсамът трябва да е възможно най-лек, за предпочитане под формата на спрей. И трябва да го нанесете само в краищата. Не се препоръчва да се втрива в корените.

Източник – Био продукти от ЕкоДеТони




Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

За Tursi.info

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии